Szállást keres a Szent Család – Pécsen

Hazai – 2022. december 5., hétfő | 12:01

Az Advent Pécs rendezvénysorozat keretében az angyali üdvözletet, Szent József álmát és a kisded Jézus születését jelenítik meg jelmezbe öltözött szereplők, akik énekszóval, zenei kísérettel szamárháton indulnak útnak, hogy szállást keressenek a Szent Család számára december 18-án Pécs belvárosában.

A rendezvényen a Szállást keres a Szent Család című adventi ájtatosságot jelenítik meg a jelmezbe öltözött gyermekek és fiatalok: a júdeai Betlehemben szállást kereső Máriát és Józsefet, akik gyermekükkel, Jézussal csak arra várnak, hogy idén karácsonykor is szállást találjanak az emberek szívében. A rövid séta során a szereplők három állomáshelyen (a székesegyház déli kapujánál, a ferences templomnál és a Széchenyi téren) a Szentírásból vett részletekkel idézik fel a Krisztus születése éjszakáján történteket.

Az énekes-zenés ájtatosság résztvevői 15 órakor gyülekeznek a Magtár Látogatóközpont előtti téren, ahonnan 15.30-kor indulnak és haladnak végig a Szent István tér – Ferencesek utcája – Széchenyi tér útvonalon.

A programon való részvétel ingyenes. A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak, hogy közösen kísérjük és keressünk szállást a Szent Családnak!

A program az Advent Pécs 2022 programsorozat keretében a Pécsi Egyházmegye, a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség és Pécs Város Polgármesteri Hivatala közös rendezvényeként valósul meg.

A püspökség további adventi programjairól bővebben ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria