Szent Gergely-nap Selyeben

2019. január 29., kedd | 17:31

A Miskolci Egyházmegyéhez tartozó település görögkatolikus iskolájának védőszentje, Nazianzi Szent Gergely tiszteltére január 25-én bibliadráma-találkozót rendeztek Selyeben. Az eseményt Orosz Atanáz püspök is megtisztelte jelenlétével.

A Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda selyebi Szent Gergely Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Tagintézményében szeretettel várták a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák gyermekeit és pedagógusait. Miskolcról, a Szent Miklós görögkatolikus óvodából; Edelényből, az Oltalom görögkatolikus óvodából; Homrogdról, valamint a rakacaszendi tagiskolából érkeztek iskolások és óvodások Selyebre. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orosz Atanáz püspök és Papp Zoltán oktatási referens is.

A program kezdetén a résztvevők együtt mondták el az első imaóra imádságait. A vendégek köszöntése után a főpásztor a gyerekekhez fordulva arról beszélt, hogy mennyire fontos a Biblia ismerete. Az ilyen alkalmak szervezésével is erősíthetjük ismereteinket – mondta Orosz Atanáz püspök.

Az óvoda összenyitható csoportszobái megfelelő helyszínt biztosítottak a bibliadráma-találkozónak. A selyebi gyerekek énekkel köszöntötték a jelenlévőket. Miután a szereplők magukra öltötték jelmezeiket, szebbnél szebb bibliai történetek elevenedtek meg az ifjúság előadásában: többek között a magvető, továbbá Ézsau és Jákob, Káin és Ábel története, a kánai menyegző eseménye, illetve Szent Márton, valamint Szent Erzsébet legendája.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd