Szent Gergely-nap Selyeben

Kishírek – 2019. január 29., kedd | 17:31

A Miskolci Egyházmegyéhez tartozó település görögkatolikus iskolájának védőszentje, Nazianzi Szent Gergely tiszteltére január 25-én bibliadráma-találkozót rendeztek Selyeben. Az eseményt Orosz Atanáz püspök is megtisztelte jelenlétével.

A Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda selyebi Szent Gergely Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Tagintézményében szeretettel várták a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák gyermekeit és pedagógusait. Miskolcról, a Szent Miklós görögkatolikus óvodából; Edelényből, az Oltalom görögkatolikus óvodából; Homrogdról, valamint a rakacaszendi tagiskolából érkeztek iskolások és óvodások Selyebre. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orosz Atanáz püspök és Papp Zoltán oktatási referens is.

A program kezdetén a résztvevők együtt mondták el az első imaóra imádságait. A vendégek köszöntése után a főpásztor a gyerekekhez fordulva arról beszélt, hogy mennyire fontos a Biblia ismerete. Az ilyen alkalmak szervezésével is erősíthetjük ismereteinket – mondta Orosz Atanáz püspök.

Az óvoda összenyitható csoportszobái megfelelő helyszínt biztosítottak a bibliadráma-találkozónak. A selyebi gyerekek énekkel köszöntötték a jelenlévőket. Miután a szereplők magukra öltötték jelmezeiket, szebbnél szebb bibliai történetek elevenedtek meg az ifjúság előadásában: többek között a magvető, továbbá Ézsau és Jákob, Káin és Ábel története, a kánai menyegző eseménye, illetve Szent Márton, valamint Szent Erzsébet legendája.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria