Szlovén zarándokok is részt vettek az 1Úton zarándoknapon

Hazai – 2018. augusztus 29., szerda | 11:53

Az 1Úton zarándoknapon, augusztus 25-én mintegy nyolcvan zarándok érkezett Szentgotthárdra Szlovéniából – köztük Peter Štumpf muraszombati püspök –, illetve a magyarországi szlovén falvakból, majd csatlakoztak a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd hetvenfős zarándokcsoportjához.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Mariazellből Csíksomlyóba vezető Mária-út teljes hosszán, de rövid szakaszokra osztva egy időben zajlott az 1Úton zarándoklat. (A rendezvényről szóló beszámolónkat ITT olvashatják.) A Mária-út Szlovéniát nem érinti, mégis csatlakoztak onnan hívek az édesanyákért felajánlott imádsághoz.

A szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom bejáratánál Peter Štumpf püspök és Kissné Köles Erika nemzetiségi szószóló köszöntötte a zarándokokat, akik a Halogyról indult szakaszt tették meg.

A jelenlévők egy új család létrejöttének is szemtanúi voltak: miközben a szlovén püspök Ferenc pápa írországi látogatásának fontosságáról beszélt, érkezett egy feldíszített kocsikból álló esküvői konvoj.

A köszöntő szavak után a püspök a pásztorbotját kézbe véve lépett a város plébániatemplomába a zarándokokkal. A kétnyelvű (szlovén és magyar) szentmise homíliájában a főpásztor felhívta a figyelmet a különféle tévtanításokra, melyek a Katolikus Egyházon belül az Istenszülő nélkül hirdetik Jézus Krisztust. Peter Štumpf hangsúlyozta, bátran forduljon mindenki az Égi Édesanyához, mert az ő kérése meghallgatásra talál a Mennyei Atyánál.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Horváth R. László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria