Szolidaritásra ösztönző óriásplakát kerül az aluljáróba

Hazai – 2015. január 21., szerda | 10:45

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a MAHIR Cityposter pályázatán egy soproni diák pályaműve nyert, amelyet a Dózsa György úti aluljáróban helyeznek majd el. Felirata: „Következő lépés az evolúcióban a segítségnyújtás”.


A szeretetszolgálat és a hirdetőfelületek értékesítésével foglalkozó vállalkozás közösen hirdetett pályázatot alkotó kedvű, innovatív gondolkodású emberek számára a Dózsa György úti metrómegállóban álló, bérlő nélküli kirakatok kreatív felhasználására. A pályázat célja kettős volt: egyrészt hogy társadalmilag hasznos mondanivaló kerüljön a kirakatba, ami aktivitásra késztet; másrészt hogy kulturált, rendezett aluljáróban sétálhassunk, és hozzájáruljunk épített környezetünk szépítéséhez.


„Következő lépés az evolócióban a segítségnyújtás” – ez a felirat áll a nyertes plakáton, amelyet Porcz Patrik soproni egyetemi hallgató készített a Dózsa György úti aluljáró reklámfelületeinek hasznosítására kiírt pályázatra. A győztes díját Budapesten adta át Kovács István, a MAHIR ügyvezetője és Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke. A „Segíts egy rászorulónak” című pályamű a tervek szerint hamarosan látható lesz a nagy forgalmú aluljáróban.

Forrás: Cityposter.hu, Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria