Születésnapot és szerzetesi jubileumot ünnepeltek a Kalocsai Iskolanővérek

Megszentelt élet – 2022. július 5., kedd | 18:40

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata által fenntartott csepeli Szent József Otthonban július 4-én kettős ünnepet ültek: Máriai Franciska M. Romuálda szerzetesnővér 97. születésnapját és szerzetesi fogadalmának 75. jubileumát ünnepelték. Az alábbiakban a Kalocsai Iskolanővérek általános főnöknője, Dávid M. Bernadette nővér beszámolóját közöljük.

Máriai Franciska M. Romuálda szerzetesnővér 97. születésnapját és szerzetesi fogadalmainak 75. jubileumát az otthon melletti Jézus Szíve-plébániatemplomban hálaadó szentmisével ünnepelték, melyet Burányi Roland és Kispál György plébános mutatott be.

A liturgiát a Werner Alajos kórus tagjainak felemelő éneke, Jónás Miklósné Erzsébet vezénylése, valamint Zámbó Károly kisegítő lelkész orgonakísérete tette valóban ünnepélyessé.

A Kalocsai Iskolanővérek vezetősége és nővérei örömteli szívvel köszönték meg az Úrnak Romuálda nővér hosszú, tartalmas, példaadó és kiegyensúlyozott életét, ami bizony korántsem volt nehézségektől mentes. Fiatal fogadalmas volt, amikor a diktatórikus politikai rendszer feloszlatta a szerzetesrendeket, de Romuálda nővér iskolanővéri hivatásához mindig hű maradt, megtalálta a módját a nevelésnek és az oktatásnak. Most is örömmel ad hálát a több száz ministráns neveléséért, tanításáért, akik az oltár körül szolgáltak, valamint azokért a családanyákért, akik a szárnyai alatt nőttek fel, és akikkel a „szétszóratás” idején foglalkozott.

Néhány nappal ezelőtt a jubiláns nővér ezt nyilatkozta: „Sok szép emlékem van. Itt, a Szent József Otthonban is igyekszem példát mutatni, szenvedéseimben, gyengeségemben, kiszolgáltatottságomban egyaránt. Sokan szerettek és szeretnek. Hiszek a szeretet végső győzelmében – ebben a tudatban éltem az életemet.

A jó, a szeretet győzni fog.”

Forrás és fotó: Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria