Találkozót tartottak Kaposváron az egyházmegye oktatási intézményeinek vezetői számára

Hazai – 2019. március 8., péntek | 12:08

A Kaposvári Egyházmegye oktatási intézményeinek vezetőivel találkozott Varga László megyéspüspök március 5-én. A főpásztor kifejezte háláját a munkatársaknak, és ismertette az irányelveket, melyeket az egyházmegye oktatási intézményeitől vár.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Miről kellene, hogy megismerjenek bennünket? »Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást« – mondja Jézus. Ez a szeretet az a plusz, amit nem lehet fizetésben mérni, nem függ a szakmaiságtól, s amelyet a többi oktatási intézmény nem adhat, de a katolikus intézmények igen!” – fogalmazott a megyéspüspök, majd a szülők evangelizálására és a keresztény, példamutató élet megélésére buzdította a pedagógusokat.

A püspök elmondta, a folytonosságra törekszik, melynek lényege, hogy a bölcsődétől az óvodán, az általános iskolákon, a kollégiumon keresztül a gimnáziumig katolikus oktatási intézménybe járhassanak a gyerekek.

A főpásztor szavai után Sziliné Kardos Erzsébet, a helyi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója mutatkozott be; ismertetőjében a megújuló főigazgatóság működéséről beszélt.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria