Temesváron is megünnepelték a szalvatoriánus rend alapításának 140. évfordulóját

Megszentelt élet – 2021. december 9., csütörtök | 12:09

Az Isteni Üdvözítő Társasága, azaz a szalvatoriánus rend tagjai december 8-án ünnepelték közösségük alapításának 140. évfordulóját – Boldog Johann Baptist Jordan 1881. december 8-án fogadta a tisztaság, a szegénység és az engedelmesség ígéretét első társaitól.

A közösség először az Apostoli (később Katolikus) Tanítótársulat nevet kapta, majd 1893-ban nyerte el mai nevét. Napjainkban közel 1200 szalvatoriánus szerzetes hirdeti az evangéliumot a világ minden részén az egyetemesség szellemében, ami arra sürgeti őket, hogy szüntelenül figyeljék az idők jeleit, és így hirdessék az Üdvözítő üzenetét.

Magyarországra az alapítás után tizennégy évvel, 1895-ben érkeztek az első szalvatoriánus atyák, Temesvárra, ahova 1898-ban a rendalapító is ellátogatott. Még ugyanebben az évben megalakult a szerzetesi közösség Temesvár-Mehalán.

Ma a temesvári közösség az osztrák tartományhoz tartozik, a Magyarországra 1998-ban visszatelepedett rend pedig a lengyel tartományhoz.

A temesvári közösség december 8-án a rend alapításnak jubileuma mellett azt is ünnepelte, hogy 123 éve telepedtek le a városban. Ugyanezen a napon az erdélyi közösség tagja, Adrian Hafner SDS megújította szerzetesi fogadalmát Rómában.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Salvatorieni Facebook-oldal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria