Tíz éve működik a máltai támogató szolgálat Komáromban

Hazai – 2015. április 16., csütörtök | 15:59

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának nappali intézménye és a Sorstárs Támogató Szolgálat idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját – tájékoztat a szeretetszolgálat honlapja.


Az évforduló alkalmából nyitott hetet rendeztek az intézményben, amelyen Molnár Attila, a város polgármestere és Kreft-Horváth Loránd alpolgármester is megjelentek. Április 7. és 10. között bárki bepillantást nyerhetett a szeretetszolgálat munkájába, a foglalkozásokba, tevékenységekbe: a Táncsics Mihály utca 26. szám alatt délelőtt nyolc és tizenkét óra között várták az érdeklődőket.

Szalai Gabriella intézményvezető beszámolt róla, hogy a tavasz beköszöntével ismét megnyitotta kapuit a szeretetszolgálat helyi szervezetének ruha- és bútorraktára. A ruharaktár a Sport utca 9. szám alatt található, itt a ruhák mellett a használati tárgyak közül is lehet választani. A raktár szombaton 14 és 16 óra között tart nyitva. A bútorraktár a monostori erődben kapott helyet. Itt nincs állandó nyitva tartás, a 06-20-455-19-83-as számon lehet időpontot egyeztetni. Mindezeken felül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja más segítséget is nyújt a rászorulóknak. A Jedlik Ányos utca 8. szám alatt kedden és pénteken 9 és 11 óra között tartanak irodai ügyeletet. Itt lehet segítséget kérni a kérelmek és egyéb iratok kitöltéséhez. Kedden 11 órakor egy győri munkatársuk a megváltozott munkaképességűeknek segít az elhelyezkedésben.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria