Tizedik tanévét kezdte meg a Családegyetem Szegeden

Hazai – 2023. szeptember 27., szerda | 10:28

A Családegyetem tizedik tanévét nyitották meg szeptember 24-én, vasárnap a szegedi Katolikus Házban. Megnyitó beszédében Kondé Lajos plébános, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke hangsúlyozta: mindenki minőségi kapcsolatra vágyik, de gyakran ezt nem könnyű megélni a családban.

Nem tudjuk, hogyan lehet elég jól szeretni, de ez szerencsére tanulható. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének családközpontja négy célt tűzött ki: a családok belső egységének erősítését, a családokon belüli kommunikáció fejlesztését, a családok közti kapcsolat építését és a családok belső értékeinek megosztását másokkal – mondta Kondé Lajos.

A Családegyetem olyan témákkal foglalkozik, melyek szorosan kapcsolódnak a hétköznapi élethez. Vannak nyitott előadások párkapcsolattal, gyerekneveléssel, családi élettel kapcsolatos témákról; kapcsolatépítő és önismereti szemináriumok, tematikus műhelyek és páros terepgyakorlatok.

A résztvevők értékes ajándékokat is nyerhetnek, amihez félévenként három programon kell részt venni.

Az első félévben a gyermeknevelés módszereiről, az életközép kérdéseiről és a változások kezeléséről lesz szó az előadásokon, a szemináriumokon pedig az erőszakmentes kommunikációról. A speciálkollégium témája a beszoktatás lesz.

A szeptember 24-én tartott nyitónapon a résztvevők egy interaktív mesekoncertet is meghallgathattak. Ezt követően improvizációs családi jelenetek kapcsán beszélgettek Szásziné Fehérváry Anikó családterapeutával.

A rendezvény családi szentmisével zárult a szegedi dómban.

Forrás: delmagyar.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Török János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria