Trabantos élményautózáson vettek részt rászoruló kisiskolás gyerekek

Hazai – 2019. augusztus 23., péntek | 16:59

Az élményautózásokat szervező Go Trabi Go jóvoltából és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 57 hátrányos helyzetű kisiskolás kocsikázott végig Budapesten augusztus 22-én húsz Trabanttal. A túra végén torta és iskolakezdési ajándékcsomag is várta a gyerekeket.

Idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a trabantos élményautózást nyújtó Go Trabi Go vállalkozás. Az évforduló alkalmából a színes, felújított Trabikkal rászoruló gyerekeket szerettek volna végigutaztatni a fővároson – mondta Fehér Tamás, a cég vezetője a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri központjában augusztus 22-én. Hozzátette: a hátrányos helyzetű fiataloknak – a Go Trabi Go partnereivel együtt – iskolakezdési támogatásként tanszercsomagokat állítottak össze.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta: az autózáson részt vevő gyerekek az ország minden tájáról, a máltais játszóterek közösségeiből érkeztek. Felidézte: jelzésértékű, hogy éppen a Befogadás napja ’89 című kiállítás megnyitójával egy napon indulnak útnak a Trabantok, hiszen harminc évvel ezelőtt, a keletnémet menekültek befogadásakor ilyen autókkal kezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat története. A gyerekek mostani élménye tehát nemcsak ajándék, de szépen keretbe is foglalja a segélyszervezet elmúlt három évtizedét – mondta az ügyvezető alelnök.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat logójával, illetve rajtszámmal felmatricázott járművek a főváros útjain haladtak, előre megadott, a fiatalok közreműködésével megvalósított útvonalterv alapján. A gyerekek indulás előtt egy kisfilm által, majd a segélyszervezet parkolójában testközelből is megismerkedhettek a „döcögő, pöfögő” járgánnyal.

A túra végén közös tortázás és tanszereket tartalmazó iskolakezdési ajándékcsomag várta a gyerekeket.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria