Új mesefal készült a Madarász utcai kórházban

Hazai – 2014. április 10., csütörtök | 10:09

A Máltai Szeretetszolgálat mesefal programjának idei első akciója a Madarász utcai gyerekkórházban zajlott, ahová tizenhárom év után tért vissza a csapat – a szeretetszolgálat tájékoztatott az eseményről.


Ezúttal a neurológiai rendelő váróját festették ki, ahol a falra került figurák nemcsak kedves látványt nyújtanak, hanem azt is elmesélik, mi történik a vizsgálóban a gyerekekkel. A mesés képekért az osztály vezető dolgozói a vizsgálatra érkező gyerekek nevében levélben mondtak köszönetet.

Tizenhárom év után újra a Madarász utcai Gyermekkórházban jártunk - írja beszámolójában Jakus Edina, a máltai mesefalfestő program vezetője. Régi kórház, régi ismerős, a Kisvakond. A neurológiai rendelő várója, egy 15 négyzetméteres falfelület, amin 10 éve nem volt tisztasági festés. Nekünk köszönhetően most lett.

Az EEG vizsgáló ajtaja mellett az olvasható, hogy a vizsgálaton mi is történik a gyermekkel. Mindez kedvesen megfogalmazva, úgy, hogy szülő is érti, a gyerek pedig nem fél. A vizsgálóban, a színes úszósapkában elektródák vannak elhelyezve, ezzel vizsgálják az agy elektromos működését a gyermekeknél.


A katica, ami az egészségügyi dolgozók legkedvesebb figurája, éppen ezt az úszósapkát viseli a falra festett képen. Ugyan, ki látott már katicát úszósapkában repülni? Bárki, aki éppen arra jár.

Nem is sejtjük, mennyien áldozták hétvégéjüket arra, hogy ilyen csodát láthassunk. Pedig a Mesefal csapat tagjain kívül szakorvosok, szakápolók, nővérek, családtagok mind ecsetet ragadtak.

A képek egy hétvégén készültek el. A festés befejezése után a kórházi osztály dolgozói levélben mondtak köszönetet a mesés felületért.

„A Madarász Utcai Gyermekkórház Neurológiai szakrendelése és EEG laboratóriuma valamint az ott gyógyulni vágyó beteg gyerekek nevében hálás szívvel köszönjük, hogy a várótermünket csodás mesefigurákkal tették hangulatossá és félelemmentessé. A falon lévő mesefigurákat nézve gyorsabban telik a várakozás, a szülők is nosztalgikus érzésekkel mosolyognak a kis vakondon, a híres kék nadrágján, az autóján. A sok kis állatfigurát nézegetve elfelejtik, hogy orvosi vizsgálatra jöttek, oldódik a szorongásuk. Edina és segítője vezényletével mi is próbáltunk segédkezni a falfestésben, ami létrán állva komoly fizikai munka volt, de ők fáradtságot nem kímélve varázsoltak csodát a falra.”

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria