Új templomot szentelt Orosz Atanáz püspök Rohodon

Hazai – 2015. október 2., péntek | 15:09

Szeptember 26-án a szabolcsi Rohod községben Orosz Atanáz püspök új templomot szentelt, melyet a görögkatolikus és római katolikus hívek közösen fognak használni.

A templomot és az új oltárt felszentelő főpásztort elsőként az elsőáldozásra készülők köszöntötték hittanos énekükkel. Ezt követően Éles Tibor polgármester üdvözlőbeszédében kiemelte, hogy ez a kis templom immár Rohod község lelki ékszerdoboza lesz. A római katolikus hívek nevében Fülöp Sándor pusztadobosi plébános, míg görögkatolikus részről Szabados János petneházi parókus szólt a megjelentekhez. Szabados János beszédében kiemelte, hogy a máriapócsi kegykép könnyezése 300. évfordulójának évében ezt a templomszentelést ő maga és a hívek is a gondviselő Isten rohodi hétköznapi csodájaként élik meg, amely mögött ott áll a könnyező pócsi Istenszülő az ő szerényen visszahúzódó, de pártfogó és oltalmazó szeretetével.

Orosz Atanáz püspök prédikációjában a provokáló kérdésre: „Miért szentelünk mi, keresztények templomokat?”, mindenki számára a megváltó Krisztusba vetett hitet és reménységet erősítő választ adott.

A szertartás végén Szombathy Zoltán református gondnok tolmácsolta a rohodi keresztény testvérgyülekezet köszöntését.

Fotó: Mosolygó Béla

Nyíregyházi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria