Újra van kápolnája a keszthelyi Ranolder-iskolának

Hazai – 2019. október 15., kedd | 17:14

Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola helyreállított iskolakápolnáját október 7-én.

Udvardy György szentbeszédében az imádság fontosságára hívta fel a jelen lévő tanulók figyelmét, valamint arra, hogy október a rózsafüzér hónapja, október 8-án pedig Szűz Máriát, a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük. A főpásztor örömét fejezte ki, hogy a diákoknak ismét van lehetőségük betérni a kápolnába, hogy akár magukban is elmondhassanak egy imát. A szertartást követően Udvardy György megáldotta az iskola tanulóit és dolgozóit.

A kápolna korábban tanterem volt, azonban az iskola vezetése úgy döntött, hogy hetven év után visszaállítják a helyiség eredeti funkcióját, ami a tanévkezdésre meg is valósult. A kápolnában a tanév folyamán minden osztálynak tartanak szentmisét, valamint a tanulók napközben is betérhetnek a tabernákulumban elhelyezett Oltáriszentséghez egy-egy imára.

Őry Gábor, az iskola igazgatója elmondta, további terveik között szerepel, hogy a kápolnában a jelenlegi neonvilágítást kicserélik a szakrális helyiséghez jobban illő lámpákra, s a kápolna belsejét is még inkább jellegének megfelelően alakítják, díszítik a közeljövőben.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria