Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! – Keresztény Tanösvény (11. rész)

Nézőpont – 2019. november 25., hétfő | 13:36

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat tizenegyedik része Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! címmel november 24-én jelent meg.

Nagyon fontos a tízparancsolat, mert ezt egyenesen a mennyei Atya mondta nekünk – vezeti be elmélkedését Böjte Csaba. – Azt gondolom, nagyon könnyen keresztülcsúszunk az első állomáson: „Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!”

„Igen, a mennyei Atya ismeri az embert, tudja, hogy mi lakik az ő szívében. Tudja azt: mindannyiunkban ott van a végtelen utáni szomjúság, a vágy a tökéletesség, a szépség, a jóság, a végtelen harmónia után. Ezt keressük, mindannyian erre éhezünk. Sajnos (...) nagyon sokszor bálványokat építünk magunknak, és attól várjuk el, hogy megadják nekünk ezt a kielégülést, beteljesülést, és ilyenkor csalódunk.

A mennyei Atya azt akarja, hogy Istent imádjuk és egymást szeressük. Egymás számára mi nem a boldogság forrásai kell hogy legyünk, hanem társak, akik együtt repülnek; jó kedvvel, vidáman, szeretettel, békében építik együtt Isten országát.”

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria