Üzenet Németországból – Johannes Hartl teológus, filozófus: Az imádság mindennek fényt ad

Nézőpont – 2020. szeptember 17., csütörtök | 10:24

A világ bezárult, a szívünk kitárult címmel különleges eseményre készülnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendeznek a NEK jegyében.

Johannes Hartl német teológus, filozófus, az Imádság Háza mozgalom alapítója felnőttkorában tért meg, korábban igen kritikusan állt az Egyházhoz. Az Üzenetek a világból ötödik részében, a remény napján Erdő Péter bíboros elmondja: Hartl életében eljött a pillanat, amikor rájött, ha Istennel személyes párbeszédet folytat, minden fényt és értelmet kap.

Amikor a koronavírus-járvány kitört, a Google-keresések azt mutatták, hogy rendkívül nagy arányban megugrott az imádság iránti érdeklődés – kezdi üzenetét a német teológus. A négygyermekes családapa úgy látja, a megbetegedések számának növekedésével párhuzamosan erősödött a spiritualitás és az imádság felé való nyitás az emberekben.

Johannes Hartl szerint a mostanihoz hasonló krízishelyzetek mindig nagy lehetőséget jelentenek az Egyház és a keresztények számára, hiszen ilyenkor lehet a leginkább megmutatni világosságukat.

Az Imádság Háza alapítója két megfigyelését osztja meg velünk. Az egyik, hogy az ima, a spiritualitás nélkülözhetetlen az ember számára. A másik, hogy a szentségi spiritualitás hatékonyságát jól jelzi az a hiányérzet, amely a karantén alatt megmutatkozott.

Johannes Hartl végül rámutat: az Egyháznak újra az imádság iskolájaként kell működnie.

A naponta új videóval bővülő sorozat a NEK YouTube-csatornáján érhető el.

Forrás, fotó és videó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria