Városi kitüntetésben részesült Hegedüs János dombóvári plébános

Kishírek – 2024. április 12., péntek | 15:55

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetésben részesült Hegedüs János dombóvári plébános, egyházmegyei bíró, bírósági helynök. Az összefonódó babérágakat ábrázoló, aranyszínű díszjelvényt április 6-án, a Dombóvár várossá avatásának 54. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi gálaműsor keretében adták át a díjazottaknak.

A díszjelvényt évente egy alkalommal ítélik oda azoknak a személyeknek, akik Dombóvár város érdekében több éven keresztül végzett munkával kiemelkedő érdemeket szereztek a város fejlődésében, vagy pedig munkakörükből, választott tisztségükből fakadó feladataikat az átlagosnál magasabb színvonalon és eredményességgel látták el.

Hegedüs János 1976-ban Szekszárdon született, 2000-ben szentelték pappá Pécsett. Lelkipásztori szolgálatát káplánként Dombóváron kezdte, ahova 2017-ben tért vissza plébánosként. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2006-ban szerzett kánonjogi licenciátusi fokozatot. 2009-től egyházmegyei bíró a Pécsi Püspöki Bíróságon, 2012-től a testület helynöke. 2016-ban fejezte be civil jogi tanulmányait és szerzett jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 2023 óta pedig családjogi szakjogász képesítéssel is rendelkezik.

Méltatása szerint János atya kedvelt a dombóvári hívek körében, lélekemelő prédikációival mindig ünnepélyessé teszi a szentmiséket, amelyeken nemcsak az idősek és a középkorosztály, hanem fiatal családok és diákok is szép számmal képviseltetik magukat. Ez köszönhető annak is, hogy a papi hivatást nem munkának, hanem szolgálatnak tekinti. Fontos szerepet vállal a keresztény értékek közvetítése és a vallási nevelés területén is a helyi intézményekben. Szervezőkészsége, együttműködésre való hajlandósága, jóakarata, illetve a közgondolkodást formáló képessége a város mindennapi életében is érezteti hatását.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Városunk Dombóvár; Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Forrás: Városunk DombóvárForrás: Pécsi Egyházmegye