Vatikán: Elhalasztják a családok világtalálkozóját és az ifjúsági világtalálkozót

Ferenc pápa – 2020. április 20., hétfő | 20:28

Április 20-án, hétfő délután a szentszéki sajtóközpont bejelentette, hogy a Covid-19 járvány miatt elhalasztanak két nagyszabású nemzetközi katolikus világeseményt: a családok világtalálkozóját és az ifjúsági világtalálkozót (IVT).

A közlemény szerint a döntést Ferenc pápa és a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma együtt hozta meg.

A családok világtalálkozóját 2021 júniusában tartották volna Rómában; jelenleg 2022 júniusára került az időpont; a lisszaboni ifjúsági világtalálkozót is egy évvel halasztották el, 2023 augusztusára.

A sajtóközlemény arról tájékoztat, a jelenlegi egészségügyi krízis és várható következményei állnak a döntés hátterében, melyek a fiatalok és a családok utazási és gyülekezési lehetőségeit is érintik.

A lisszaboni IVT szervezőbizottsága bizalommal fogadta el Ferenc pápa döntését, amely szerint az ifjúsági világtalálkozóra 2023-ban kerül majd sor. A szervezők már lelkesen készülnek a portugáliai IVT-re annak reményében, hogy az esemény elhozza majd a világ minden tájáról érkező fiatalok reményét és örömét a portugál fővárosba – írják rövid közleményükben a portugál házigazdák.

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria