Vessenek véget az erőszaknak, védelmezzék az életet – A pápa imádkozik Etiópiáért

Ferenc pápa – 2020. november 28., szombat | 17:22

A Szentszék Sajtótermének igazgatója november 27-én, pénteken nyilatkozatban hozta nyilvánosságra Ferenc pápa határozott felhívását, hogy vessenek véget a konfliktusnak, amely egy hónapja sújtja Etiópia északi részét és már több száz áldozatot követelt, ezreket pedig otthonuk elhagyására kényszerített.

A szentszéki szóvivő az etiópiai helyzet kapcsán a következő nyilatkozatot tette közzé:

„Ferenc pápa követi az Etiópiából érkező híreket. Az afrikai országban néhány hét óta katonai összeütközés zajlik a Tigray régióban és az azt körülvevő területeken. Az erőszak következtében polgári áldozatok százai haltak meg és ezrek kényszerültek otthonaik elhagyására és menekülésre Szudán felé. 

A november 8-i Úrangyala imádság során a pápa, utalva a folyamatban levő etiópiai konfliktusra, hangsúlyozta: »Miközben arra buzdítok, hogy álljanak ellen a fegyveres összeütközés kísértésének, mindenkit az imára és a testvéri tiszteletre, a párbeszédre és a nézeteltérések békés rendezésére hívok.«

Az összeütközések napról napra erősödnek és már súlyos humanitárius helyzetet eredményeztek. A pápa imára hív az országért és felhívással fordul a konfliktusban érintett felekhez, hogy vessenek véget az erőszaknak, védelmezzék az életet, kiváltképpen a civilekét, hogy a lakosság visszanyerhesse a békét.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria