Veszprémi passió – Kisfilm készült az érsekség és a városi színház együttműködésében

Hazai – 2021. március 30., kedd | 11:00

A virágvasárnap és a nagyhét lelkisége elmélyítésében szeretne segíteni a Veszprémben készült kisfilm, melyet Oberfrank Pál rendezett, és amelyben Nagy Károly apátkanonok is szerepel.

Udvardy György veszprémi érsek fontosnak tartja, hogy a hamvazószerdával elkezdődött nagyböjti idő, a nagyböjti vasárnapok megélése, a pénteki keresztutak imádságos lelkülete a virágvasárnapi passió alkalmával személyes részvétellel is mélyülhessen, hogy lehetőségünk legyen személyes életünkbe még jobban befogadni Jézus szenvedésének egyre több pillanatát, hogy átjárjon és átformálhasson minket, s eljuthassunk húsvét valóságos örömébe.

2021-ben Veszprémben az élő passiójáték hagyományát szerette volna elindítani a főpásztor. A szenvedéstörténet megjelenítésére a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóját, Oberfrank Pált kérte fel. Idén a világjárvány miatt azonban a személyes jelenlétre nincs lehetőség, ezért egy 25 perces kisfilmet készítettek, műalkotások és hanganyag felhasználásával.

A Veszprémi Petőfi Színház közreműködésével a passiót készítette: Nagy Károly apátkanonok, Kőrösi Csaba, Kulcsár-Székely Attila, Módri Györgyi, Nyirkó István, Pásztor Márk, Keller Márton, Nádasi Gábor. Operatőr: Kondrik István, hangmérnök: Németh Ferenc, vágó: Kovács Viktor, Szentgál TV. Forgatókönyvíró, rendező: Oberfrank Pál.

Forrás és videó: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria