Virtuális emlékhely nyílt Mindszenty József halálának 45. évfordulóján

Hazai – 2020. május 7., csütörtök | 14:29

A Magyarországi Mindszenty Alapítvány a bécsi Collegium Pazmaniaummal (Pázmáneum) összefogva virtuális emlékhelyet hozott létre az alapítvány honlapján Mindszenty József égi születésnapjának 45. évfordulója alkalmából. Az emlékhely május 6-tól elérhető.

Negyvenöt éve, 1975. május 6-án hunyt el Tiszteletreméltó Mindszenty József esztergomi érsek, bíboros, Magyarország hercegprímása. Minden évben a Mindszenty-tisztelet kiemelkedő eseménye a május első szombatján megtartott országos engesztelő zarándoklat, amikor a szent életű bíboros tisztelői az esztergomi bazilikában gyűlnek össze, hogy együtt imádkozzanak Egyházunkért, hazánkért és a mielőbbi boldoggá avatásért.

A járvány okozta veszélyhelyzet miatt idén május 2-án Erdő Péter bíboros, prímás szűk körben mutatott be engesztelő szentmisét mártírsorsú elődjéért, nem is Esztergomban, hanem Budapesten, a Szent István-bazilikában.

„A jelen körülményekhez alkalmazkodva szeretnénk mégis közelebb hozni a megemlékezés, a tiszteletnyilvánítás, a hálaadás és a kérés – egyben a vigasztalódás és az erőgyűjtés lehetőségét – fogalmazott Kovács Gergely viceposztulátor, alapítványi képviselő. – Ezért a bécsi Pázmáneummal összefogva – közös zarándoklataink, szoborelhelyezésünk, vetélkedőnk, bécsi kiállításunk, rendszeres október 23-i bécsi koszorúzásunk folytatásaként – létrehoztunk egy virtuális emlékhelyet alapítványunk honlapján, melyet Mindszenty József égi születésének 45. évfordulója, 2020. május 6. alkalmával teszünk elérhetővé.

Kérjük Mindszenty József bíboros égi közbenjárását mindannyiunkért Istenbe vetett határtalan bizalommal!”

Forrás és fotó: Magyarországi Mindszenty Alapítvány/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria