A pécsi Szent Mór iskolaközpont pedagógusa az év mentortanára

Kishírek – 2023. szeptember 13., szerda | 15:12

Példaértékű mentortanári tevékenysége elismeréseként 2023-ban „Az év mentortanára” kitüntetést adományozták Gyetvai Józsefnek, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont történelem-, latin- és hittantanárának. A kitüntetést a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központjának főigazgatója, Gerner Zsuzsanna és a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont igazgatója, Nagy Andrea adta át augusztus 29-én.

Gyetvai József a pécsi Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium történelem-, latin- és hittantanára. Harminc évvel ezelőtt kezdte tanári pályáját, 25 éve dolgozik a Szent Mór Iskolaközpontban. Munkássága során tanítványaival iskolaújságot szerkesztett, osztályfőnöki munkát, munkaközösség vezetést, tehetséggondozást és felzárkóztatást végez, és szívügyének tekinti a tanárjelöltek szakmai felkészítését.

A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont 2017-ben lett a Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye, ahol Gyetvai József 2020-ban szerzett oklevelet a gyakorlatvezető mentortanár szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzésen.

Az elmúlt évek során rendszeresen fogad tanárszakos hallgatókat iskolai gyakorlatra, vezető mentorként segíti más közismereti szakos tanárjelöltek felkészülését. A hallgatók értékeléseikben a maximális 10 pontokkal értékelik Gyetvai József mentori munkáját, aki rendszeresen részt vesz a tanárképző központ szakmai rendezvényein, a mentortanárok és a hallgatókat segítő szaktanárok munkáját intézményi szinten fogja össze és segíti.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Szent Mór Iskolaközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria