Diákok segítették a máltai csoport költözését Szegeden

Kishírek – 2023. szeptember 15., péntek | 12:03

Decemberben új helyre költözik Szegeden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományok gyűjtését és osztását végző önkéntes csoportja: a következő évtől a Csanádi utca helyett az Algyői úton lesznek elérhetőek. Az új székhely kertjének rendbetételét önkéntes munkával a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai végezték el.

A munka elsősorban bozótirtásból, favágásból állt – és szemétszedésből, mivel az új ingatlannak hosszú évek óta nem gondozták az udvarát.

A munkában az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum tizenkét tanulója, három szakoktatója, valamint további hét önkéntes vett részt.

Amikor nekiálltak, a sűrű növényzettől nem is látszott az épület, ám néhány óra alatt a kerti munka nagy részét el tudták végezni. A munkát egy hét múlva folytatják, szintén az erdészeti technikum tanulóinak segítségével.

„Ha nem kapunk segítséget diákoktól, akkor a decemberi költözés kivitelezhetetlen lett volna” – mondta Mártáné Lőrinc Veronika, a helyi máltai csoport vezetője.

A munka nagyságát jól mutatja, hogy az önkéntesek teljesen megtöltötték a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladékszállító autóját zöldhulladékkal.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria