Don Bosco-sportnap Kazincbarcikán

Kishírek – 2020. július 2., csütörtök | 12:47

A Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium testnevelői, mentortanárai és a Szalézi Kft. szakoktatói június 25-én sportnapot rendeztek a szakmai gyakorlaton részt vevő diákok részére. A változatos, játékos program mindenkinek kikapcsolódást, felüdülést nyújtott a hétköznapok sodrában.

A kisebb sportfesztivál kezdetén Kukuczka Robert atya, a kollégium lelkivezetője gitárszólóval kedveskedett a fiataloknak, majd egy rövid motivációs videó után Fehér Béla igazgatóhelyettes köszöntötte a tanítványokat, és Lukács Gábor mentor-pedagógus ismertette a verseny menetét.

A kilenc csapat változatos feladatok teljesítésével mutathatta meg, mennyire kreatív. A húszperces állomásokon szerzett pontokat különböző jutalmakra – focilabdára, röplabdára, fagyira, pizzára vagy bowlingozásra – válthatták be. A legtöbb pontot szerzett csapat ezen felül egy lillafüredi csónakázás és libegőzés lehetőségét is megkapta.

A versenyek során különböző kihívások fogadták a tanulókat. A fűszerek beazonosítása, szójátékok, puzzle, karaoke-előadás mellett falmászás, tekézés, sorverseny, sőt még vakvezető kutyás feladat is várta a lelkes diákokat, akik örömmel, ügyességüket, tudásukat megmutatva oldották meg azokat.

A sportnap elérte a célját: a jutalmakon és sikereken túl maradandó élményeket, jókedvet vihettek magukkal haza a résztvevők.

Forrás és fotók: Lukács Gábor/Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria