Egyéni vezetésű lelkigyakorlatot tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián

Kishírek – 2022. október 27., csütörtök | 11:00

A Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szent Márton Társaság közös szervezésében idén októberben ismét megrendezésre került a személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián.

A már hagyományosan megtartott őszi szentignáci lelkigyakorlat során a hangsúly a szemlélődésen, a csenden és a személyes kísérésen van, ami segíti a résztvevőket az önmagukra találásban és az Isten felé fordulásban.

Minden lelkigyakorlatozót egyéni segítő kísért Isten mélyebb megtapasztalásának az útján személyre szabott imaanyagokkal, hogy a legmélyebb vágyaival, érzéseivel, belátásaival kapcsolatban maradva fel- és megismerhesse Isten jelenlétét, vezetését az életében és válaszolni tudjon rá. Így alakult ki a lelkigyakorlatozókban az a finom érzék, melynek segítségével meg tudják különböztetni, mi az, ami életükben az Isten vágya szerinti vagy azzal ellentétes.

A program végén többen megfogalmazták az igényt, mely szerint jó volna hosszabban megélni az időt, amit kitüntetetten Istennek adnak, ezért a szervezők a tervek szerint jövőre egy nappal meghosszabbítják a lelkigyakorlat időtartamát.

A lelkigyakorlat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria