Első alkalommal rendezték meg az Ágota Labdarúgó Tornát Tass-Alsószenttamáson

Kishírek – 2023. szeptember 20., szerda | 17:04

Egyházi és állami fenntartóktól érkező, mintegy 200 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal vett részt szeptember első hétvégéjén az Ágota® Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója által megrendezett I. Ágota Labdarúgó Tornán Tass-Alsószenttamáson.

A sportesemény megnyitóján Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és Kothencz János, az Ágota Közösség vezetője köszöntötte a fiatal tehetségeket, ezután pedig két korosztályban bonyolították le a mérkőzéseket.

A gyermekek a mérkőzések során megérezhették a sport legnagyobb erejét. Azt, hogy hogyan kell csapatként együtt küzdeni egy közös célért. Emellett persze ismerkedtek, barátkoztak sorstársaikkal.

Az ifjúsági kategóriában a seregszemlét, és ezzel az Ágota Vándor kupát a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Fekete Párducok nyerték, miután a döntőben legyőzték a hevesi és nógrádi fiatalokból álló Északi Vikingek együttesét. Bronzérmes a Bács-Kiskun vármegyei Aranycsapat lett.

A serdülőknél a Mátészalka csapata győzött, míg az ezüstérmet a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Szöcske I. együttese vihette haza. A bronzmérkőzésen a Pest vármegyei Hétvégi Harcosok gárdája diadalmaskodott.

A díjakat Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke, valamint Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatóságának igazgatója adta át a sportolóknak.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria