Fatimai imaestet tartottak Dozmaton

Kishírek – 2017. november 16., csütörtök | 13:01

November 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony község hívei a dozmati templomban együtt imádkoztak a fatimai Szűzanyához: szentségimádáson, szentmisén és körmeneten vettek részt – tájékoztatott Magyar Ákos.

Az est szentségimádással kezdődött. A szentmise elején Perger Gyula toronyi plébános köszöntötte Keresztes Péter OSB atyát, a korábbi felsőőri (oberwarti) plébánost, aki jelenleg Máriacellben tölti nyugdíjas éveit és gyóntatói szolgálatot teljesít.

Prédikációjában Péter atya a celli Szűzanya szolgálatában szerzett tapasztalatairról beszélt. Kiemelte az isteni terv teljesítésének fontosságát, amelyről – miként fogalmazott – imádsággal és böjtöléssel, valamint Isten házának gyakori és elmélyült látogatásával lehet tudomást szerezni. Fokozatosan el kell hagynunk a bűnös, vagyis az Isten nélküli életet; tiszta szívvel kell élnünk, amely által hatással lehetünk embertársainkra, jó irányba segíthetjük a ránk bízottak életét, a magunk és mások üdvösségéért.

A találkozó végén a hívek körmenetben vonultak a falu főutcáján álló Mária-szoborhoz; magyar hazánk lelki megújulásáért, a betegekért és a meghaltakért imádkoztak.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Magyar Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria