Hitoktatók lelkinapja a nagybecskereki püspökségen

Kishírek – 2019. május 2., csütörtök | 13:32

A Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatóinak lelkinapját április 24-én tartották a délvidéki egyházmegye püspökségén. Szent Ferenc Kisnővérei – Márta nővér és Rita nővér – az idei lelkinap fókuszába a változást helyezték.

A résztvevők műhelymunkák keretében dolgozták fel az adott témát. Közösen gondolkodtak egy-egy bibliai részletről  – Zakeus történetéről és a házasságtörő asszonyról –, volt énektanulás, rajzolás. Egymást gazdagították a változással kapcsolatos gondolataikról a mindennapi életben, munkában, az azt elősegítő és gátló tényezők megfogalmazásával és elemzésével. A közös ebéd és a szünetek személyes beszélgetésekre (is) alkalmat nyújtottak.

Bánátban huszonkét iskolai hitoktató tevékenykedik, akiknek nagy kihívást jelent az egyre csökkenő tagozatok száma, az egyre inkább gyarapodó szórványközösségek száma s a mind nagyobb fokú elvárások a hittantanárok irányában.

A találkozó közös szentmisével zárult, amelyet Palatinus Alen atya mutatott be, a zenei szolgálatot a nővérek látták el.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria