Jézus nyomában jártunk – Regionális hittanversenyt tartottak Táton

Kishírek – 2023. június 8., csütörtök | 14:45

Regionális hittanversenyt tartottak június 3-án a bajóti és a dorogi espereskerületek településeinek részvételével. Mintegy tíz település (plébánia) csapata mérte össze tudását alsó és felső tagozatos korcsoportban. A hittanversenyről Goldschmidt Éva készített beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A verseny helyszíne az iskola és udvara, a templom és a templomkert volt. Jézus életének főbb eseményeivel 12 állomáson keresztül találkoztak a felkészült hittanosok. A gyülekezőt követően Szőcs László, a helyet biztosító atya biztató szavakkal köszöntötte a jelenlévőket, kiemelte, hogy mennyire fontos a közösségépítés a plébániáink között, a kapcsolatok ápolása, amelyhez ez a megmérettetés is hozzásegít. Közös imával kértük az Urat valamennyiünkért, akik részesei lehettünk ennek a csodálatos programnak. A szervezők, Kovács Aranka és Szepessy Dániel ismertette a legfontosabb tudnivalókat és beosztást. Ezután a csapatok elindultak körforgásszerűen, hogy stációról stációra járjanak Jézus nyomában.

Betlehemtől, a születés helyétől a csodákon és a Golgotán át eljutottunk egészen az egyház alapításáig. Az állomásvezetők, a hitoktatók és segítőik játékos feladatokkal készültek, hogy a fiatalok számára élmény és öröm legyen a megoldás. Találkozhattak ügyességi feladattal, kézműveskedéssel, kártyás kihívással, szövegkiegészítéssel, rejtvénnyel, kirakóval, szóval megannyi érdekességgel. A szentmisét László atya Fejes Csaba atyával közösen mutatta be, majd elérkezett a várt pillanat, amikor kiderült, vajon megvédték-e győztes címüket mindkét kategóriában a nyergesújfalui hittanosok? A pontszámok alapján szoros eredmény mutatkozott, olyannyira, hogy az alsósoknál holtverseny alakult ki. A két csapat kapott egy kérdést, amelyre a választ külön-külön papírra írták le. A holtverseny azonban továbbra is fennállt, mivel mindketten jól válaszoltak. Következett immár szóban a mindent eldöntő kérdés: hogy hívják Zebedeus fiának az apját? Némi gondolkodás után a nyergesújfalui Kék galamboktól hangzott a helyes válasz, így ők nyerték meg az alsósok versenyét. A felsős kategóriában szintén a nyergesi Kék bálnák vihették el a trófeát.

A fentebb feltett kérdésre a válasz igen, ismét Nyergesújfalu csapatai diadalmaskodtak úgy az alsósoknál, mint a felsősöknél. A versenyen a házigazda Tát mellett a címvédő Nyergesújfalu, Dorog és az Eötvös Általános Iskola, Sárisáp, Leányvár, Lábatlan, Süttő, Nagysáp és Tokodaltáró indított csapatokat. Találkozzunk jövőre is új helyszínen, de ugyanilyen lelkesedéssel és hasonló izgalmakkal!

Szöveg: Goldschmidt Éva

Fotó: Bakonyi Loretta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria