A felcímkézett finomságot adományok fejében osztják szét, a kapott adományokból pedig rászoruló embertársaikat támogatják élelmiszerrel, tüzelővel és más szükséges dolgokkal. A házi, hagyományos szilvalekvár cukor- és adalékanyag-mentesen készült.
300 kg szilvával 178 üveget tudtak megtölteni. A főzést reggel hét órakor kezdték, délután 15 órára készült el az utolsó üsttel a „szeretetszilvából” főzött lekvár.
A résztvevők helyi lakosok, a karitász tagjai, támogatók voltak, de más településekről, Kiszomborról is érkeztek Varga Attila plébános vezetésével vendégek, akik szintén főztek, valamint a Ferencszállásról érkezők már adományoztak is, hiszen ők is azonosulnak azzal a szemlélettel, hogy ,,jót tenni, jó!”
A lekvárfőzés előző nap jó hangulatú előkészületekkel kezdődött, például a szilva magozásával. Az asszonyok, lányok, gyermekek még daloltak is: igazi eredményes közösségi munka volt.
Forrás és fotó: Klárafalvi Karitász Csoport/Katolikus Karitász
Magyar Kurír
Kapcsolódó fotógaléria