Lelkinapon vettek részt a Váci Egyházmegyei Karitász önkéntesei

Kishírek – 2022. május 18., szerda | 10:01

Május 14-én a Váci Piarista Kilátóban lelkinapot és baráti találkozót tartott önkéntes munkatársai számára a Váci Egyházmegyei Karitász.

A nap indításaként Balázs András atya a test és lélek gyógyítóját, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót idéző gondolataival inspirálta a résztvevőket.

A szeretetszolgálatot végző önkénteseket a Nigériában szolgáló missziós orvos, Fodor Réka magával ragadó tanúságtétele segítette abban, hogy az elmúlt két év betegségekkel sújtott és az ukrajnai háború viszontagságos időszakában legalább egy rövid időre felüdüljenek.

A karitászönkéntesek megismerhették Réka a Nigéria járványoktól szenvedő, hitük miatt üldözött, ám Isten szeretetét hol magasságban, hol mélységben megtapasztaló, erős hittel élő szegények között végzett munkáját, aki missziós munkája mellett Vácon önkéntes orvosi segítséget nyújt az ukrajnai menekülteknek, ami nemcsak a beteg, de minden karitászos számára is hatalmas ajándék.

A Váci Piarista Kilátóban tartott lelkinapon az Egyházmegyei Karitász tagjai Eperjes Károllyal is találkoztak. A színművész tanúságtétele a megrendültség és derű ritka szép pillanataival ajándékozta meg a résztvevőket.

A kárpátaljai, beregszászi Szent Anna Karitásztól Harapkó Marianna és munkatársai is jelen voltak.

A lelkinap zárásaként Paszternák Tamás pasztorális helynök mutatott be szentmisét a Barátok templomában.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria