Orgonamegáldást ünnepeltek Tibódban

Kishírek – 2021. október 8., péntek | 10:36

Október 3-án, vasárnap a déli szentmise keretében Kerekes László segédpüspök új orgonát áldott meg a Hargita megyei Tibódban.

A közösség szertartásain eddig nem szólt orgona, a Bethlen Gábor Alap jóvoltából azonban sikerült egy egymanuális, hat regiszteres kis orgonát vásárolni egy felszámolt brüsszeli templomból – mondta el László István plébános.

Az orgonát Papp Zoltán székelyudvarhelyi orgonaépítő segítségével szerezték be, és a nyár folyamán került a tibódi kápolnába.

 

Az október 3-i ünnepi szentmisén Papp Zoltán szólaltatta meg a hangszert.

Kerekes László segédpüspököt Szőke Lajos egyháztanácsos köszöntötte. László István plébános megköszönte a püspöknek, hogy osztozik a kis közösség nagy örömében. Kiemelte, valójában nincs kis vagy nagy közösség, csak a nagy szeretet számít, amellyel Kerekes Lászlót várták.

A szentmisén Mátyás Károly kerületi főesperes is részt vett. A tibódi hívek megtöltötték a kápolnát, hogy közösen adjanak hálát az új orgonáért.

*

Tibód a székelyszenttamási plébánia filiája. Kápolnája eredetileg családi kápolnának épült a 18. század második felében. Török Pál királybíró építtette sírkerttel körülvéve. A Sarlós Boldogasszony titulusú kápolna 1947-ben a falu tulajdonába került, azóta a település közösségének misézőhelye.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Sára Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria