Példaképekkel fotózkodtak az ágotás fiatalok

Kishírek – 2023. november 15., szerda | 16:05

Példaképem címmel hirdetett szelfipályázatot az Ágota Közösség. A felhívásra összesen 23 pályamű érkezett. Szombaton, november 11-én virtuális tárlatvezetés után osztották ki az elismeréseket.

Fontos, hogy kikhez viszonyítjuk magunkat. A példaképek fontosak az elidegenedés, elszemélytelenedés világában – mondta köszöntőjében Kothencz János, az Ágota Közösség vezetője szombat délelőtt a Példaképem címmel meghirdetett szelfipályázat díjkiosztója előtt. Arra kérték a fiatalokat, hogy készítsenek szelfit példaképükkel és küldjenek rövid leírást, indoklást arról, miért tekintenek példaképként a választott személyekre. A szelfipályázatra 23 alkotás érkezett a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiataloktól.

A fotók értékelésénél az ötletességet és a mosolyt helyezték előtérbe. Bár nem minden pályamunka volt szelfi, de üzenetük, a gondoskodásért járó hála majdnem minden alkotásra jellemző. A szervezők örömüket fejezték ki annak láttán, hogy a téma olykor egész családokat megmozgatott; nagy számban voltak példaképek nevelőszülők, testvérek, barátok és munkatársak, nevelők.

Az ötletgazda Boldog Zoltán, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató tehetséggondozásért felelős divízióvezetője virtuális tárlatvezetést tartott a díjkiosztó előtt. Voltak akik zenészt, labdarúgót választottak példaképüknek, volt, akit az edzője, tanára motivált. Többek nevelőszüleiket, nevelőjüket vagy éppen egy sorstársukat tekintik példaképnek.

Az Ágota Közösség jóvoltából senki nem ment haza üres kézzel, minden pályázó az elismerő oklevél mellé egy tábla csokit kapott. Az első három helyezett és a különdíjas alkotó telefonra szerelhető objektívkészletet, mobil kiegészítőt és egy akciókamerát vehetett át. Különdíjat kapott Cséffai Gyöngyi, aki Orosházáról érkezett. Harmadik helyen végzett Horváth Milán Pécsről, aki a testvérét választotta példaképként. Második Cséffai Valentina lett, aki osztályfőnökét, testnevelő tanárát választotta példaképül. Első helyen Jakab Laura végzett, a Foltán József Országos Katolikus Egyházi Módszertani Lakásotthon lakója, aki sorstársával, Bozóki Balázzsal fotózkodott.

A teljes képgaléria ITT megtekinthető.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye; delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor; Karnok Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria