Rászoruló családok részesültek „Tartós szeretetből” Nyíregyházán

Kishírek – 2021. március 24., szerda | 15:43

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti Tartós szeretet” elnevezésű tartósélelmiszer-gyűjtési felhívására a Nyíregyházi Egyházmegye parókiái március 7. és 14. között 970 kg élelmiszer-adományt gyűjtöttek össze. Az összeválogatott csomagokat az egyházközségek helyileg osztották vissza a település rászorulói között vagy az egyházmegyei karitászhoz továbbították.

Többek között Piricséről, Beregdarócról, Nyíregyháza-Sóstóhegyről, Nyírmadáról is érkezett adomány – liszt, só, cukor, száraztészta, konzervek, rizs – a nyíregyházi központba. Az adományokból, melyeket Oláh Tamás karitászvezető és segítői szortíroztak egységcsomagokba, március 19-én Nyíregyházán, a huszártelepi szervezőlelkészségen húsz család kapott.

További családok abból a 100 kilogrammos adományból részesülhetnek majd, melyet a Nagykállói Görögkatolikus Egyházközség gyűjtött össze és Lipcsák Tamás parókus a huszártelepi közösségnek juttatott el.

Szükség is van erre a támogatásokra, hiszen sokan élnek a város e területén létminimum alatt, nagycsaládosokként, munka nélkül.

A szervezőlelkészség munkatársai közül hárman helyzet- és állapotfelméréseket végeznek, melyek alapján segíteni tudnak akár havi rendszerességgel is, főként ruha- vagy bútoradományokkal támogatva a hátrányos helyzetben élő családokat. A Huszártelep tizenhét családja rendszeres kapcsolatban áll Kovács Róbert szervezőlelkésszel, Rézműves Mihály lelkipásztori kisegítővel és munkatársaikkal.

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a beérkezett adományokból további, rászoruló embertársunknak segít a közeljövőben

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria