Régiókon átívelő karitászsegítség

Kishírek – 2021. március 24., szerda | 12:03

A Győri Egyházmegyei Karitász februárban nagy mennyiségű gyermekruhát és cipőt juttatott el a Nyíregyházi Egyházmegye Karitász munkatársainak, akik örömmel fogadták a felajánlást.

A ruhaneműket – nyolc zsák új téli, nyári és átmeneti gyermek-, valamint kamaszokra való ruhát és tizenöt doboz lábbelit – Oláh Tamás nyíregyházi karitászigazgató vitte el Baktalórántházára, a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő lakásotthonban és anyaotthonban élő negyvenkét gyermeknek.

Az East Milk Kft. joghurtfelajánlásából a Nyíregyházi Egyházmegye viszonzásként háromezer pohár joghurtot adott át a Győri Egyházmegyei Karitásznak március 16-án Csepelen – a győri karitászszervezet még aznap segítette ezzel az adománnyal a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Ápolási Igazgatóságának Covid-osztályait, a győri Família Nagycsaládosok Egyesületét, a Szent Orsolya Rend által fenntartott győri szeretetotthont, a Szent Anna Otthont, valamint a győri hajléktalanszállót.

Az adományozás március 17-én folytatódott a Nyíregyházi Egyházmegye területén: a megyei cigánypasztorációs munkatársak további ezer joghurt osztottak szét megyeszerte.

*

A kölcsönös segítségnyújtás nem előzmények nélküli a két egyházmegye között: a korábbi évek örömteli gyakorlatát folytatják, erősítve a két karitászintézmény közötti szövetséget.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria