Szent Angélára emlékeztek a győri Prohászka Ottokár orsolyita iskolában

Kishírek – 2021. január 29., péntek | 12:36

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda minden évben megünnepli Merici Szent Angéla, az orsolyita rend alapítójának ünnepét. A Bonum TV a szent emléknapján, január 27-én interjút készített a győri, a soproni és a budapesti orsolyita kötődésű iskolák igazgatóival, valamint Matkovics Mária Emerica OSU nővérrel.

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda intézményében minden év január 27-én diákmisével szentelik meg a Szent Orsolya Rend alapítójának, Merici Szent Angélának liturgikus emléknapját.

Hagyományuk szerint a szertartás zárásaként a diákok és a tanárok közösen a nővérekkel együtt éneklik a Szent Angéla közbenjárásáért fohászkodó népéneket.

Az iskola névadója és védőszentje, Szent Angéla szellemiségének átörökítéséről, a hitélet modern lehetőségeiről és a keresztény értékrendet tükröző oktató-nevelő munkáról Nagy Csaba intézményvezető beszélt a Bonum TV-nek adott interjúban.

A szent emléknapján Matkovics Mária Emerica OSU és Kovács András, a soproni Szent Orsolya Iskolaközpont igazgatója Szalai Gáborral, a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium igazgatójával adott interjúkat, melyek szintén elérhetők a Bonum Televízió Délelőtt című műsorában.

Forrás: Nagy Mónika Rita/Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda; Győri Egyházmegye 

Fotó: Katolikus.tv

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria