Szent Márton nyomában két keréken

Kishírek – 2023. szeptember 6., szerda | 16:40

Szombathelyre érkezett Donatien Mazany toursi történész, aki hálából doktori disszertációja sikeres megvédéséért zarándokolt el Toursból Szombathelyre kerékpáron.

A mintegy 2800 kilométeres távolságot 15 nap alatt tette meg, közben megküzdött 40 fokos hőséggel, illetve Olaszországban a nagy esőzésekkel.

Szombathelyen a Szent Márton-templomnál fogadta őt az egyházmegye nevében Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek; Mikulyák László plébános; Tóth Ferenc történész; Rétfalvi Balázs, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár gyűjteményvezetője; Kiss Gábor régész és Tringli Zita.

A rövid pihenő és egy csoportkép után toursi történész is részt vett az esti szentmisén a Szent Márton-templomban, ahol Márfi Gyula nyugalmazott érsek Szent Márton életéről és Krisztus iránti hűségéről beszélt a híveknek.

Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek szentbeszéde ITT meghallgatható.

A szentmise végén Donatien Mazany megköszönte a fogadtatást, beszélt a mögötte lévő két hét kihívásairól, a zarándoklat lelki élményeiről.

A toursi történésszel szeptember 6-án, szerdán délután 17 órakor találkozhatnak az érdeklődők a szombathelyi Eölbey-házban, ahol egy kerekasztal-beszélgetésen osztja meg zarándoktapasztalatait, kutatásait Szent Mártonról.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria