Tízéves a sajóládi katolikus iskola

Kishírek – 2023. szeptember 7., csütörtök | 17:56

Jubileumi ünnepséggel kezdődött a tanév a sajóládi Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Ternyák Csaba egri érsek tíz évvel ezelőtt, 2013. szeptember 1-én alapított katolikus iskolát a Miskolctól 11 km-re fekvő településen.

A Veni Sancte szentmisét Juhász Ferenc pasztorális helynök mutatta be, aki a jó Isten áldását kérve az iskolára nyitotta meg a 2023/24-es tanévet.

Az igazgatónő ünnepi beszédében összegezte az elmúlt évtized eredményeit, valamint köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal támogatták az iskolát. Elsőként Ternyák Csaba érseknek, aki fontosnak tartja az oktatás ügyét, támogatja az iskola épületének felújítását, új eszközök beszerzését. Árvai István atyának, aki alapító lelkészként hat évig formálta a közösséget, alakította az intézményi szokásokat. Varga Béla atyának, aki a megkezdett munkát folytatva az iskola lelki vezetője. Az EKIF munkatársainak, akik szakmai iránymutatásukkal hozzájárulnak az eredményes munkavégzéshez. A köszönő szavak után a diákok műsora következett, amelyen felléptek a művészeti iskola néptáncosai, zenészei, színjátszói, valamint a Sajópetri Szent István Tagiskola kiskórusa.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria