A Szent Sír Lovagrend angliai és walesi nagyperjele a szentföldi keresztények segítésére hív

Kitekintő – 2020. október 28., szerda | 12:51

John Wilson southwarki érsek, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend angliai és walesi helytartóságának nagyperjele október 23-án üzenetet tett közzé, melyben arra buzdította a híveket, hogy támogassák a szentföldi keresztényeket a mostani járvány idején. Minden felajánlás, akár a legkisebb is sokat segíthet – mutatott rá az érsek.

Az angol főpásztor emlékeztet: mivel most nem zarándokolhatunk el Krisztus születésének, halálának és feltámadásának színterére, a szentföldi keresztények megélhetése veszélybe került, hiszen a helyi gazdaság nagyrészt éppen a zarándokok jelenlétére épül. Csak 2019-ben például 4,5 millió hívő kereste föl a szent helyeket.

Mit tehetünk? – tette fel a kérdést Wilson érsek. Sok mindent. Először is imádkozzunk szentföldi testvéreinkért, akik politikai, gazdasági, egészségügyi nehézségek közepette élnek. Fohászkodjunk az Úrhoz, hogy megoldódjanak ezek a problémák, és a Szentlélek segítsen megváltoztatni az emberek szívét és elméjét, hogy elvigye oda a békét és az igazságosságot.

A második dolog, amit tehetünk, hogy lehetőségeinkhez mérten anyagi támogatást nyújtunk a Szentföldön működő számos jótékonysági intézményen keresztül. Az angliai és walesi híveknek azt tanácsolja John Wilson érsek, hogy keressék meg azokat a szervezeteket, amelyek a szentföldi keresztények által készített termékeket forgalmazzák. Ilyenek például az olajfából faragott tárgyak, melyet karácsony közeledtével ajándékba vehetünk, ezzel támogatva a szentföldi gazdaságot. Virágzó gazdaság nélkül ugyanis a keresztények nem tudnak megmaradni Krisztus földjén. Ez pedig szörnyű lenne. Minden támogatás, amit adhatunk, nagy segítség lehet – teszi hozzá John Wilson érsek, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend angliai és walesi helytartóságának nagyperjele.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria