Angelo Bagnasco bíboros kapja idén az Aquinói Szent Tamás-díjat

Kitekintő – 2022. október 24., hétfő | 11:21

Az Aquinói Szent Tamás-díj 2022-es kitüntetettje Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) korábbi elnöke. Október 29-én az olaszországi Aquinóban, a Santa Maria della Libera-templomban adják át a rangos nemzetközi elismerést. A rendezvényen kihirdetik a Veritas et Amor (Igazság és szeretet) nemzetközi ösztöndíjpályázat győzteseit is.

Andrea Gagliarducci, az Aquinói Szent Tamás-kör elnöke közleményében hangsúlyozta, a Bagnasco bíborosnak odaítélt díj „egyben Aquinói Szent Tamás európai gondolatának elismerése is”.

A díj tudományos bizottságának tagjai: Serge-Thomas Bonino atya, az Aquinói Szent Tamás Pápai Akadémia elnöke; Wojciech Giertych OP atya, a Pápai Ház teológusa; John Finnis oxfordi filozófus és Inos Biffi teológus, akik az elmúlt években már megkapták a díjat, valamint Micol Forti, a Vatikáni Múzeum kortárs művészeti gyűjteményének kurátora és Roberto Almagno aquinói művész.

A díjátadón hirdetik ki a Veritas et Amor pályázat ösztöndíjasait is. A BPER Banca olasz bankcsoport által finanszírozott pályázat felhívását több mint kétszáz egyetemen és művészeti akadémián teszik közzé.

Luigi Zanti, a BPER Banca képviselője kifejezte, elégedett amiatt, hogy azokat a „diákokat választották ki, akik elkötelezettségükről és elemzőkészségükről, valamint egy eszme kutatásáról és megteremtéséről tettek tanúbizonyságot”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria