Egy évvel elhalasztották a Szamoában megrendezendő irgalmasság világkongresszust

Kitekintő – 2020. augusztus 13., csütörtök | 9:01

Egy évvel elhalasztották az irgalmasság apostoli világkongresszusát a koronavírus-világjárvány kockázatai miatt. Az eseményt a tervek szerint 2021. augusztus 10. és 15. között az óceániai Szamoa fővárosában, Apiában rendezik meg.

A hírt az afrikai és madagaszkári püspöki konferenciák titkársága (SECAM) tette közzé, melynek vezetője, Terwase Henry Akaabiam elmagyarázta, hogy az elhalasztás oka a koronavírus terjedése az afrikai kontinensen és az ezzel kapcsolatos utazási korlátozások. A kongresszus témája változatlan marad: „Az isteni irgalmasság a szeretet óceánja, mely az egész világot befedi”.

Az irgalmasság apostoli világkongresszusát háromévenként rendezik meg a világ más és más helyszínein, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa szervezésében.

Az első összejövetelt Rómában tartották 2008-ban, a másodikat Krakkóban 2011-ben, a harmadikat Bogotában 2014-ben, a legutóbbit pedig Manilában 2017-ben.

Ebből az alkalomból állították fel az isteni irgalmasság eddigi legnagyobb, 30 méter magas szobrát, az úgynevezett Bulacan Krisztust, amelyet a Manila északi részén fekvő Marilao kegyhelyen emeltek, a névadó Bulacan tartományban. A hatalmas szobrot 2016-ben kezdték faragni, az irgalmasság rendkívüli szentéve során.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria