Imádkozz és játssz! – Hamarosan kezdődik az egyházi labdarúgó-világbajnokság

Kitekintő – 2020. március 3., kedd | 9:01

Március 7-én indul a 14. futballkupa, melyen szeminaristák és papok vesznek részt a világ minden részéről, 16 csapatban versengve. A döntő előtti napokban Ferenc pápa idén is megáldja majd a bajnokságot.

16 csapat, 330 játékos, 70 különböző nemzetiség. Ezek az egyházi labdarúgó-világkupa idei adatai, melyet az Olasz Sportközpont szervez, az Olasz Püspöki Konferencia szabadidő-, turizmus- és sportirodája a vatikáni Világiak, Család és Élet Dikasztériumának és a Kultúra Pápai Tanácsának védnökségével. A papi kupát idén a Kolumbusz Lovagok támogatják, akiknek a római kápolnájában a sajtótájékoztatót megelőzően szentmisét mutattak be.

A március 7-én kezdődő bajnokság május 31-én zárul. Három nappal a döntő előtt a csapatkapitányok találkoznak Ferenc pápával.

Az idei verseny mottója „Pray and Pray!”, vagyis „Imádkozz és játssz!”. A játék és az ima ugyanis ugyanazt a célt szolgálja: evangelizálni a sport értékein keresztül is. Bár csapatokra osztva küzdenek egymással, de a játék és az ima összeköti a játékosokat.

Melchor Sanchez de Toca prelátus, a Kultúra Pápai Tanácsának helyettes titkára arra buzdítja a sportolókat, használják ki e rendkívüli lehetőséget arra, hogy a testmozgást a lelkipásztorkodás szerves részévé tegyék. Tanítsák meg a fiataloknak a sport mély jelentését.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria