Katolikus küldöttség járt a moszkvai patriarkátus jótékonysági intézményeiben

Kitekintő – 2019. szeptember 5., csütörtök | 9:00

Augusztus 26-án a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa keleti szekciójának felelőse, Hyacinthe Destivelle vezetésével katolikus delegáció kereste fel a moszkvai patriarkátus jótékonysági és szociális részlegét.

„A közeledés legjobb módja” – így nyilatkozott Destivelle atya a látogatásról a moszkvai ortodox patriarkátus által kiadott közleményben. „Minden alkalommal, amikor ide jövök, meglep a fejlődés gyorsasága és a siker, amit ilyen rövid időn belül elérnek. Remélem, hogy együttműködünk majd, mert a szeretetszolgálat a két egyház közös területe.” Alekszandr Alesin ortodox pap, a karitatív részleg igazgatóhelyettese a látogatás során bemutatta az általuk végzett munka módszertanát és tevékenységi területeiket.

A részleg folyamatosan frissíti a vezetők és az alkalmazottak tudását kiadványok, találkozók és megbeszélések által, hogy más régiókban is kiépítsék az egyház szociális szolgálatát Oroszországban. 2011-től kezdve a szinodális részleg nyolc féléves internetes képzést valósított meg, és több mint 140 plébániai szociális asszisztensi és egyházmegyei szociális munkatársi képzést tartottak. Összesen több mint 2500 résztvevőt képeztek és 1600 új projektet indítottak el.

A római katolikus küldöttség felkereste az „Üdvösség hangárját”. Irina Meskova, a hajléktalanszolgálat felelőse bemutatta a látogatóknak munkájukat, melynek során mára egy olyan modellt alakítottak ki, amelyben együttműködnek a szociális asszisztensek, a pszichológusok, az addiktológusok és a papok. 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Patriarchia.ru

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria