Világcégek támogatják az egyneműek „házasságkötésének” ügyét

Kitekintő – 2012. július 6., péntek | 15:18

Bill Gatestől, a Microsoft alapítójától százezer dollárt, ügyvezetőjétől, Steve Ballmertől ugyanennyit kaptak az azonos neműek házasodásáért küzdő aktivisták. Komoly összegekkel támogatta őket a Starbucks és a Nike is.

A Microsoft nem először nyújtott hatalmas támogatást a homoszexuális lobbinak: Ric Weiland, a cég öt legelső alkalmazottjának egyike, aki maga is homoszexuális volt és több éven át tartó depressziója után 2006-ban öngyilkos lett, 65 millió dollárt hagyott különböző, homoszexuális jogokért küzdő szervezetekre.  

A mostani hatalmas adományok egy novemberre kiírt referendum megbuktatását célozzák. Washingon államban ugyanis idén vált legálissá az egyneműek házasodása. A rendelkezést ellenző keresztények – a szükséges aláírások kétszeresével – népszavazást kezdeményeztek. Bár a környezet nem kedvező, a referendum kezdeményezői bizakodóak, hiszen – mint mondják – Isten akarata erősebb, mint a pénz. „Fontos szavazás elé nézünk, hiszen a homoszexuális lobbinak nagyon kellene már egy győzelem a harminckét, egymást követő vereség után. Ám ha győzünk, és immár 33 állam fog össze, még több hangot kap a keresztény felfogás a parlamentben” – idézi szóvivőjüket a Christian Post.

Magyar Kurír

(mk)