Megkeresztelkedett a kétszeres világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldo Nazário

Kitekintő – 2023. szeptember 15., péntek | 17:40

Szeptember 12-e különleges nap volt Ronaldo Luís Nazário da Lima, a brazil futball-legenda, becenevén O Fenômeno (A Fenomén) számára: 46 éves korában jelentős lépést tett hitéletében azzal, hogy megkapta a keresztség szentségét.

A São Paulo nyugati részén, a Jardim Europa negyedben található São José- (Szent József-) plébánián tartott szertartás után Ronaldo Nazário, a brazil válogatott kétszeres világbajnoka a közösségi médiában osztotta meg élményeit, kiemelve a meghitt pillanat jelentőségét életében: „A mai egy nagyon különleges nap. Megkeresztelkedtem! A keresztény hit mindig is alapvető része volt az életemnek, már kiskorom óta, bár nem voltam megkeresztelve. A szentség által érzem magam igazán megújultnak Isten gyermekeként, egy új, tudatosabb és mélyebb módon” – írta a brazil sztár az Instagram-oldalán.

Üzenetében Ronaldo kifejezte elköteleződését, hogy a jó utat követi, szabad akaratából, Jézus támogató szeretetében.

Ronaldo köszönetet mondott Fábio de Melo és Dom Oswaldo papoknak. 2022 júniusában a katolikus hithez való növekvő közelségét azzal bizonyította, hogy teljesítette ígéretét, miszerint kerékpárral megteszi a Santiago de Compostelába vezető zarándokutat. „A Camino alatt ezer dologra gondoltam, és hálás voltam sok mindenért, amit a Valladoliddal elértünk” – mondta a korábbi focista, aki a Real Valladolid spanyol labdarúgócsapat klubelnöki tisztségét is betölti.

Fordította: Cziple Hanna-Gerda

Forrás: Romkat / CNA/ACI Prensa

Fotók: Ronaldo Instagram oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria