Onufrij metropolita részvétnyilvánítása a tömeges rakétatámadásban elhunytak hozzátartozóinak

Kitekintő – 2023. december 30., szombat | 15:30

Az Ukrán Ortodox Egyház Információs és Oktatási Osztálya közreadja Boldogságos Onufrij, Kijev és egész Ukrajna metropolitája részvétnyilvánítását az Ukrajna elleni tömeges rakétatámadásban 2023. december 29-én elhunytak és sebesültek hozzátartozóinak.

Hazánk szívét mély fájdalom tölti el azon tragikus veszteségek miatt, amelyeket városaink – Kijev, Harkiv, Odessza, Lemberg, Dnyipro és Zaporizzsja – a háború kezdete óta történt legnagyobb rakétatámadás következtében szenvedtek el. Ma az orosz ellenséges erők több irányból támadták Ukrajnát, és légicsapással sújtották a kritikus energia- és polgári infrastruktúrát. A rakétatámadások következtében több tucatnyian [30] meghaltak, több tucatnyian [160] pedig megsebesültek.

E szörnyű események során elhunytak családjának és szeretteinek őszinte részvétünket nyilvánítjuk.

E szörnyű és értelmetlen erőszak óriási fájdalmat és szenvedést okoz hazánknak, és különösen azoknak, akik elveszítették családtagjaikat és szeretteiket. Az Ukrán Ortodox Egyház népével együtt elszenvedi azt a fájdalmat és súlyos veszteséget, amelyet ez a szörnyű tragédia okozott. Ilyenkor mindannyiunk számára különösen fontos, hogy ne feledkezzünk meg egymás támogatásáról és az összefogásról, amelyre népünknek égető szüksége van a mai megpróbáltatások idején. Legyen a szolidaritás és a felebaráti szeretet az a hajtóerő, amely segít leküzdeni ezt a tragédiát.

Egyházunk püspökeinek, papjainak, szerzeteseinek és híveinek közös vágya, hogy véget érjen az erőszak és a szenvedés. Mindannyian szívből jövő imáikat ajánlják fel az ártatlan áldozatok lelkének nyugodalmáért és a sebesültek felépüléséért. Továbbá imádkozunk, hogy országunkban eljöjjön az áldott és régóta várt béke.

Őszinte részvéttel,

+Onufrij
Kijev és egész Ukrajna metropolitája,
az Ukrán Ortodox Egyház prímása


2023. december 29., Kijev

 

Fordította: Hidász Ferenc OFM

Forrás és fotó: News.church.ua

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria