Pietro Parolin: A melegházasságot legalizáló törvény az emberiség veresége

Kitekintő – 2015. május 28., csütörtök | 10:50

Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár május 26-án szomorú dolognak nevezte az Írországban múlt héten rendezett népszavazás eredményét, amely legalizálta a melegházasságot – tájékoztat a Vatikáni Rádió olasz szerkesztősége és a Zenit hírügynökség.


Május 26-án Rómában átadták a Gazdaság és Társadalom elnevezésű díjakat azon a nemzetközi konferencián, amelyet a Centesimus Annus Alapítvány szervezett a gazdasági és társadalmi élet kérdéseiről.

Az ünnepségen Parolin bíboros így fogalmazott: „Nagyon elszomorított a népszavazás eredménye. Természetesen – ahogyan a dublini érsek mondta – az egyháznak foglalkoznia kell ezzel a valósággal, de véleményem szerint abban az értelemben kell foglalkoznia vele, hogy elkötelezetten meg kell tennie mindent azért, hogy evangelizáljuk a kultúránkat. Úgy gondolom, hogy ez nemcsak a keresztények alapelvek, hanem az egész emberiség veresége.”

A vatikáni államtitkár hangsúlyozta, hogy a család a Szentszék számára központi jelentőséggel bír, óvni, védelmezni és támogatni kell, mert mindig, minden körülmények között az emberiség és az egyház jövőjét képviseli. Ha sebet ejtünk rajta, az olyan, mintha a jövő épületének alapját távolítanánk el.

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria