Romániába látogatott a Szuverén Máltai Lovagrend romaügyi megbízottja

Kitekintő – 2022. november 21., hétfő | 14:06

Franz Salm-Reifferscheidt, a Szuverén Máltai Lovagrend romaügyekkel megbízott nagykövete november 18–22. között ellátogat a Romániai Máltai Szeretetszolgálat kirendeltségeire. Az előző napokban megismerkedett a szatmári, sepsiszentgyörgyi csoporttal, valamint az ukrajnai határon végzett munkával. Csíkszeredában találkozik a város vezetőivel és tárgyalnak a helyi cigányságot érintő kérdésekről.

Megérkezése után a nagykövet meglátogatta az alvinci templomot és kolostort – amelynek helyreállítási munkálatait is támogatta a lovagrend –, majd Gyulafehérváron találkozott Kerekes László segédpüspökkel. Franz Salm-Reifferscheidt nagykövetet és feleségét romániai körútján Tischler Ferenc főtitkár, valamint Simu Ancuța Mara és Barla István, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat munkatársai kísérik.

Franz Salm-Reifferscheidt a Szuverén Máltai Lovagrend romaügyekkel megbízott nagykövete, az a feladata, hogy erősítse a lovagrend és segélyszervezetei által a roma lakosságnak nyújtott támogatást. A Máltai Lovagrend világszerte a peremre szorult embereknek segít, hosszú évek óta. Az európai frontvonalon dolgoznak segélyszervezeteik egyebek mellett Romániában, Magyarországon, Szlovákiában, Albániában. Számos programot működtetnek a lakhatás, valamint az oktatás és képzés területén. Próbálják csökkenteni az iskolai lemorzsolódás arányát és segíteni a romákat a civil társadalomba való beilleszkedésben.

Forrás és fotó:  Romkat.ro/Gyulafehérvári Főegyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria