Tagle bíboros a pároknak üzent: Hagyjátok, hogy Isten írja szerelmetek történetét

Kitekintő – 2020. december 29., kedd | 17:00

Luis Antonio Tagle bíboros a Szent Család ünnepén a római Filippínó Pápai Kollégiumban mutatott be szentmisét. Homíliájában azt tanácsolta a párkapcsolatban élőknek: „Öltsétek magatokra Krisztust”.

A Szent Család ünnepén a római Filippínó Pápai Kollégiumban bemutatott szentmise homíliájában a volt manilai érsek azt javasolta a pároknak, hogy kapcsolatuk kezdetétől Istent állítsák az első helyre.

„Azt szeretném javasolni, hogy már az udvarlás idején és a jegyesség alatt is éljetek a megkülönböztetés lehetőségével” – ajánlotta Tagle bíboros a pároknak; arra buzdítva őket, hogy szüleikkel együtt igyekezzenek felismerni, milyen irányt mutat Isten a kapcsolatuknak.

„Remélem, a házasságra készülő fiatalok, fiatal felnőttek már kaptak útmutatást abban, hogy fel tudják ismerni Isten akaratát” – mondta a főpásztor.

„Ez a valódi kihívás: hogyan tudjuk a spiritualitást is bevonva felfedezni Isten akaratát?” – tette hozzá.

A napi olvasmányok kapcsán elmondta, hogy bár a Szent Család egyedülálló, soha meg nem ismételhető, „mégis irányt mutat számunkra”.

Egy család szent, mondta Tagle bíboros, ha megengedték Istennek, hogy Ő tegye őket családdá.

Arra kérte a családokat, Istent állítsák a kapcsolatuk középpontjába, „és engedjük meg Istennek, hogy Ő alakítsa és újra meg újra megújítsa a családunkat”.

„Ne engedjük, hogy a vágyaink uralkodjanak, Isten akarata tegyen minket családdá” – fűzte hozzá a bíboros, aki 2019 decembere óta a Népek Evangelizációjának Kongregációja prefektusa.

Forrás és fotó: CBCP News; Vatican News

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria

Luis Antonio Tagle bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregáció prefektusa.Ferenc pápa 2014 szeptemberében húsz párt adott össze a Vatikánban.