Templomok elleni támadások veszélye miatt különleges biztonsági intézkedéseket rendeltek el Bécsben

Kitekintő – 2023. március 16., csütörtök | 12:19

Templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt a külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el – tájékoztatta március 15-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-t.

Menczer Tamás közölte: a bécsi rendőrség – elővigyázatossági intézkedésből – megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terroristasejt támadást tervez. Az államtitkár kiemelte: templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosságnak sem tettek közzé figyelmeztetést.

A Twitteren közzétett bejelentés szerint a hatóságok megerősítették több épület – köztük templomok – körül a biztonsági jelenlétet. Növelték továbbá a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, Markus Dittrich rendőrségi szóvivő közlése szerint golyóálló mellénnyel és gépkarabéllyal is felszerelték őket.

„Amennyiben konkrét veszély leselkedik a lakosságra egy bizonyos helyen, a bécsi rendőrség azonnal, minden csatornán figyelmeztetést fog kiadni” – szögezték le a hatóságok, hozzátéve, hogy egyelőre bizonytalan, meddig maradnak érvényben a különleges biztonsági intézkedések.

Később tisztázni igyekeztek a helyzetet, közölve, hogy az elővigyázatossági intézkedések nem kizárólag a keresztény templomokat érintenek, hanem más vallásokhoz tartozó imaházakat is.

A hatóságok egyúttal arra kérték az embereket, ne osszanak meg szolgálatot teljesítő rendőrökről képeket a közösségi médiában.

Forrás: Infostart/MTI

Fotó: Polizei Wien

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria