A papi hivatás iránt érdeklődőknek szerveztek találkozót Marosvásárhelyen

Külhoni – 2024. március 22., péntek | 9:01

Marosvásárhelyen tartották az idei tavaszi preszemináriumi találkozót március 18-án, melynek célja a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokkal való találkozás és beszélgetés volt.

A programnak a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia adott otthont. A résztvevők meglátogatták a Bolyai Farkas Elméleti Líceum keretében működő II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumot is. A találkozó szervezője Tuzson Attila segédlelkész-iskolalelkész volt.

Az eseményen jelen volt Kovács Gergely érsek; András István szemináriumi rektor; Hurgoi Sándor fegyelmi prefektus; Kiss Endre spirituális; Keresztes Zoltán, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály iskoláért felelős plébános; Kovács József, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Líceum iskolalelkésze; Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium spirituálisa; Ilyés Lehel, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum iskolalelkésze és Tuzson Attila, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceumban működő osztályok iskolalelkésze. A találkozót megtisztelte jelenlétével Hajdú Zoltán, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója, valamint Tamási Zsolt, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium volt igazgatója is.

A délelőtti órákban, az elemi iskolások zenés előadását követően kötetlen beszélgetésre volt lehetőség a főpásztorral – a kisdiákok sok kérdést tettek fel.

Ezt követően Kovács Gergely érsek először a középiskolás fiúkkal, majd a középiskolás lányokkal beszélgetett, akik ugyancsak feltehették kérdéseiket a főpásztornak.

A lányokkal való főpásztori találkozóval párhuzamosan a preszemináriumi programért felelős papok a középiskolás fiúkkal kiscsoportos foglalkozás keretében beszélgettek hivatásról, hivatásfelismerésről.

Később Kovács Gergely érsek és a preszemináriumi programért felelős papok a Bolyai igazgatójával, Hajdú Zoltánnal, a katolikus tagozatért felelős aligazgatóval, Tamási Zsolttal, valamint a középiskola tanári karával találkoztak, amelyet közös ebéd követett.

Délután Kovács Gergely érsek és a preszemináriumi programért felelős papok Tamási Zsolttal egyeztettek, majd a felelősök a délutáni órákban a preszemináriumi program jövőbeli eseményeiről tárgyaltak.

Fotó: András István

Forrás: Romkat.ro; SIS

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria